Impel Catering stworzył innowacyjną usługę IMFOOD, która diametralnie zmieni jakość żywienia w ośrodkach opieki zdrowotnej. Partnerem projektu został jeden z liderów branży spożywczej w Polsce – Sokołów S.A.
Głównym celem IMFOOD jest zbudowanie nowych standardów żywienia w szpitalach. System restauracyjny, atrakcyjnie podane i smaczne potrawy oraz lepiej zbilansowana dieta to główne elementy nowego podejścia do usług cateringowych w państwowym szpitalnictwie. Innowacyjny system żywienia wykorzystuje nowoczesne technologie i rozwiązania.
„Na świecie wiele uwagi poświęca się obecnie aspektom "niekulinarnym" gastronomii - liczą się ludzie, nowoczesne technologie i transparentność. – podkreśla prezes Impel Catering Krzysztof Bruski. - Zauważyliśmy, że branża gastronomiczna w każdym kraju ma inną specyfikę, lecz to, co łączy zagraniczne rynki to wspólny cel - polepszanie standardów, ciągły rozwój i podnoszenie jakości usług.
Tak duże przedsięwzięcie wymagało zaangażowania w projekt doświadczonych partnerów. Jednym z nich jest Sokołów. Partnerzy projektu za główny cel postawili sobie zrewolucjonizowanie usług żywienia w polskim szpitalnictwie i wprowadzenie na krajowy rynek europejskich standardów. W sprawnym przeprowadzeniu tego procesu ma pomóc nowoczesna platforma informatyczna, która ułatwi planowanie i rozliczanie posiłków w szpitalach.
Obserwując trendy konsumenckie i słuchając głosów klientów, zbudowaliśmy platformę informatyczną autonomicznie zarządzającą procesami w branży gastronomicznej. Realizacja strategii digital oraz inwestycja w innowacyjną platformę informatyczną stanowi obecnie jeden z głównych filarów rozwoju projektu IMFOOD – zapowiada Krzysztof Bruski.