Dostarczamy wiedzę
sprawdź ostatnie informacje, regularnie zamieszczamy także ciekawe opracowania

Aktualności

Zobacz pozostałe wpisy

Podano na tacy!

13 lipca 2016

Miło nam poinformować, że 1 lipca Impel Catering rozpoczął realizację kolejnego kontraktu na usługi wyżywienia i dystrybucji posiłków w szpitalach w systemie tacowym. Jest to rozwiązanie, w którym  posiłki są porcjowane bezpośrednio na kuchni centralnej i zamykane w specjalnych termoizolacyjnych tacach, które następnie są transportowane bezpośrednio do pacjenta i dopiero przez niego otwierane. Pozwala to zarówno na utrzymanie odpowiedniej temperatury pożywienia podczas transportu, jak również zwiększa komfort pacjenta, który ma gwarancję, że potrawa trafiła do niego prosto z kuchni. Każda tacka ma kolorową etykietę przypisaną do diety, aby wyeliminować ryzyko pomyłek.

 

Rozwiązanie takie niestety jest jeszcze rzadkością w polskich szpitalach, jedynie około 12% placówek korzysta z takiego systemu. – mówi Dyrektor Sprzedaży Impel Catering Elżbieta Kantowicz - Jednak obserwujemy, że z roku na rok coraz więcej placówek decyduje się na takie rozwiązanie. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie to standardem w polskich placówkach, tak jak jest to na Zachodzie.