Dostarczamy wiedzę
sprawdź ostatnie informacje, regularnie zamieszczamy także ciekawe opracowania

Aktualności

Zobacz pozostałe wpisy

Party Service na wydarzeniu Porsche Driving Experience Polska

02 października 2017

Ryk silników, niesamowita prędkość i fascynujące wrażenia! Tak wyglądała trzytygodniowa impreza z cyklu Porsche Driving Experience Polska na torze Silesia Ring w Kamieniu Śląskim. Silesia Ring to jeden z trzech ośrodków Drivingowych Porsche w Europie, a jednocześnie najnowszy tego typu obiekt w Polsce. Ma ponad 3,6 km nowego asfaltu, 7 różnych konfiguracji i minimalną szerokość, wynosząca 12 m.

To wyjątkowe wydarzenie dało możliwość zapoznania się z samochodami Porsche w ich naturalnym środowisku - na torze wyścigowym. Łącznie 700 uczestników miało okazję poczuć prawdziwy charakter samochodów niemieckiego producenta z Zuffenhausen. Grono wyszkolonych instruktorów Porsche prowadziło poszczególne sekcje z naciskiem na bezpieczeństwo oraz najlepszą technikę jazdy. Uczestnicy wydarzenia do dyspozycji mieli 25 samochodów. To wszystko zapewniło ogromnę dawkę emocji i najwyższy poziom adrenaliny.

Party Service Impel Catering miał przyjemność towarzyszyć temu wydarzeniu serwując dania dla prawie 700 Klientów przez okres 3 tygodni, w godzinach od 8.00 do 18.00 (przerwa śniadaniowa, lunch, przerwa popołudniowa z przekąskami).

Codziennie wypiekano świeże pieczywo i croissanty. Z ciepłych dań serwowano m.in. : krem z pieczonej papryki z chorizo z czosnkiem i ziołami, filet z halibuta pieczony w papierzez warzywami, winem, olejem z lnu i amarantusem, konfitowaną gęś w ziołach na glazurowanych gruszkach z rozmarynem , ragout na winie z polędwicy wołowej bądź carpaccio z pieczonych buraków z serem feta, orzeszkami pini  i listkami oregano.

Z dań na zimno podano m.in.: krewetki pieczone w kokosie na musie cytrynowym, roladki z cukinii faszerowane bryndzą i szynką szwardzwaldzką, konfitowanego buraka z selerowym puree, czarną porzeczką i  buraczaną bezą,  rilletes z kaczki z galaretką z wina czy jagnięcinę marynowaną w mięcie z sosem tzatziki.

Na deser uczestnicy wydarzenia mogli  się osłodzić m.in. : truflą czekoladową z gorzką pomarańczą, musem malinowym z pistacjami, sosem z białej czekolady i solą szafranową, kremem brulee z sałatką z truskawek i tłuczonego pieprzu/ kandyzowaną pomarańczą i miętą lub pysznym, sycącym brownie czekoladowym z kandyzowaną wiśnią i chili.