Dostarczamy wiedzę
sprawdź ostatnie informacje, regularnie zamieszczamy także ciekawe opracowania

Aktualności

Zobacz pozostałe wpisy

Niezwykła podróż w świat muzyki Wiednia z Party Service

06 października 2017

28 września w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu odbył się I Koncert Muzyki Wiedeńskiej. Impel był współorganizatorem tego wydarzenia.   W świat twórczości wiedeńskich kompozytorów publiczność wprowadziła  Wrocławska Orkiestra Festiwalowa im. J. Straussa pod batutą  Jana Ślęka.

Podczas koncertu nie zabrakło również dzieł pochodzących z innych miejsc naszego globu, takich jak chociażby kompozycje francuskiego mistrza muzyki tanecznej Émile’a Waldteufela i przesiąknięte hiszpańskimi rytmami dzieła Pablo de Sarasate.

Z tej okazji Party Service Impel Catering przygotował catering dla 80 Gości. Na początku wydarzenia uczestnicy zostali powitani Welcome Drinkiem. Party Service zaserwował bufet zimny, sałatkowy, ciepły, napojowy i alkoholowy. Przygotowano urozmaicone menu, uwzględniając dania mięsne (od drobiu po wołowinę),  ryby  oraz dania wegetariańskie. 

Z bufetu zimnego podano m.in.:  comber jagnięcy w marynacie z musztardy i rozmarynu, carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą truflową i świeżą rukolą, lekko pikantnego siekanego  wędzonego  łososia  z sosem z awokado z papryczką chili i kolendrą, figi grillowane z kozim serem, w glazurze miodowej z orzeszkami pinii na szpadce bambusowej.

Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: piotrosz filet w pergaminie z masłem czosnkowym i ziołami, ragout na winie z polędwicy wołowej, udko z kaczki konfitowane, podane z sosem wiśniowym na maderze, marynowaną w trawie żubrowej, miodzie i tymianku polędwiczkę wieprzową, ravioli szpinakowe z kurkami i mozarellą z dodatkiem orzeszków pinii i szałwi.

Największą popularnością cieszył się jednak bufet słodki. Największą popularnością cieszyły się  torciki bezowe w trzech  wersjach:  z malinami, wiśniami oraz orzechami. W opinii Gości były królewskim zakończeniem wieczoru.