Dostarczamy wiedzę
sprawdź ostatnie informacje, regularnie zamieszczamy także ciekawe opracowania

Aktualności

Zobacz pozostałe wpisy

Dolnośląski Gryf z Party Service Impel Catering

03 listopada 2017

W dniu 23 października 2017 roku w Narodowym Forum Muzyki odbyła się Wielka Gala Biznesu, będąca uroczystym rozstrzygnięciem 14. edycji konkursu „Dolnośląski Gryf”. Tegoroczna Gala Biznesu zakończyła się uroczystym bankietem, podczas którego Party Service Impel Catering zapewniło obsługę cateringową dla 700 Gości.   

Party Service zaserwował bufet zimny, sałatkowy, ciepły i słodki. Z bufetu zimnego podano m.in.: kruche babeczki z ziołowym fromage i orzechem włoskim, krewetki smażone w panco na sosie tatarskim, lekko pikantnego, siekanego wędzonego łososia z sosem z awokado z papryczką chili i kolendrą czy mini tartę z karmelizowaną w czerwonym winie  cebulą,  musem szpinakowym.  

Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: krem z borowików, plastry piersi kaczki w sosie piernikowym z pieczonym jabłkiem, polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów czy  kaszotto chakalaka z papryką, marchewką i kukurydzą doprawione imbirem i curry. 

Na deser uczestnicy wydarzenia mogli  się osłodzić m.in. tartą ze śliwkami i mielonymi migdałami,  babeczkami z musem waniliowym i owocami  czy mini tartą z musem budyniowym i borówkami.

Do zobaczenia w następnym roku.