Dostarczamy
wiedzę
sprawdź ostatnie informacje,
regularnie zamieszczamy
także ciekawe opracowania

Aktualności

Zobacz pozostałe wpisy

Co naprawdę ważne jest w optymalizacji energetycznej firm?

28 września 2020

Branża spożywcza wykazuje szczególnie duże zużycie mediów w procesach produkcji żywności. Konieczność ograniczania kosztów zużycia energii elektrycznej, jako jednego z elementów wpływających na opłacalność produkcji, wydaje się być bezdyskusyjnym tematem. Problem jednak jest, bo wciąż niewielka liczba przedsiębiorstw wdrożyła jakiekolwiek rozwiązanie, które pozwoliłoby na stały monitoring sieci energetycznej firmy i diagnostykę obszarów, w których mogą pojawiać się nieprawidłowości.

 

Jak rozwiązanie SOEE (System Optymalizacji Energii Elektrycznej), zaprojektowane i zbudowane przez Impel Tech Solutions, może wspierać zakłady branży spożywczej wyjaśniają eksperci - Marcin Kotkowski z ITS i Zbigniew Florczuk z Climbex - w rozmowie z redakcją magazynu "Rzeźnik Polski".

 

Artykuł dostępny tutaj.